Antwerpen breidt het aantal ligplaatsen voor de binnenvaart in hoog tempo uit om het ‘marktaandeel’ van deze modaliteit te stimuleren.


Dat kondigde havenschepen Marc van Peel aan ter gelegenheid van de ingebruikneming van een nieuwe servicekade in Kallo op de Linkeroever. ‘De binnenvaart vervoert nu 38% van de containers van en naar het achterland en dat percentage moet de komende jaren verder omhoog’, aldus de havenschepen en bestuursvoorzitter van Havenbedrijf Antwerpen.

De komende maanden worden nog vier wachtplaatsen aangelegd dan wel gerenoveerd: Groenendijk, Reigersbos, Noordlandbrug en Ketelplaat. De nieuwe kade in Kallo heeft onder meer een afvalpark, een drinkwaterpunt en een auto-afzetplaats. Eerder werden al soortgelijke servicekades in Lillo en aan kaai 75 in gebruik genomen.