Een binnenvaartschip dat dinsdagochtend op het Van Starkenborghkanaal bij het Groningse Noordhorn vast was komen te zitten onder de gloednieuwe Tafelbrug, is losgekomen.


De schade is aanzienlijk. Het kanaal blijft vooralsnog gestremd voor de scheepvaart. De brug is afgesloten voor wegverkeer, dat wordt omgeleid. Momenteel onderzoekt Rijkswaterstaat wel of deze verkeersstromen straks weer hervat kunnen worden.

Bij de aanvaring van de in augustus geopende brug raakte niemand gewond. Het schip had geen lading ten tijde van de botsing. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht. Volgens het Dagblad van het Noorden is de aanvaring waarschijnlijk ontstaan doordat de brug naar beneden ging op het moment dat het schip passeerde. Het schip kwam vrij nadat de hefbrug omhoog werd gedaan.

De brug bij Noordhorn werd begin augustus in gebruik genomen.