Dat moet verrijzen op het eveneens nieuwe bedrijventerrein Steekterpoort, zo meldt Omroep West. Nedcargo is exploitant van de binnenvaartterminal Alpherium, waar voornamelijk exportbier van Heineken op binnenschepen wordt overgeslagen met de Rotterdamse haven als bestemming.

Dat is nu vooral nog éénrichtingsverkeer. Nedcargo denkt echter met binnenschepen ook importlading naar de regio Alphen aan den Rijn te kunnen aanvoeren, bijvoorbeeld levensmiddelen. Daarmee zouden nog eens 10.000 vrachtautoritten per jaar overbodig worden.

Wat de deal van Nedcargo met de gemeente nog in de weg zou kunnen zitten is de van het nieuwe distributiecentrum te verwachten geluidsoverlast. Volgens Omroep West vrezen omwonenden nu al dat het centrum veel herrie met zich mee zal brengen. De bewonersvereniging van Gouwsluis wacht de aanvraag van een eventuele bouwvergunning af en zal dan waarschijnlijk bezwaar maken.