‘Omwille van de verhuizing van bijkomende volumes van de MPET-terminal (voorheen de MSC Home Terminal, red.) van de rechteroever naar de linkeroever van de Schelde, in combinatie met een aantal uitzonderlijke externe factoren kunnen inderdaad tijdelijk vertragingen optreden bij de behandeling van de binnenvaart’, meldt de terminaloperator. Hoe lang deze vertragingen nog voortduren is niet bekend. De terminaloperator gaat zijn operaties ‘bijsturen waar mogelijk, zodat de eventuele hinder tot een minimum kan beperkt worden.’ MSC Antwerpen was niet bereikbaar voor commentaar.

Gisteren werd bekend dat de binnenvaart in Antwerpen last heeft van urenlange vertragingen. Binnenvaartonderneming APS, die een shuttledienst in de haven onderhoudt, meldde in een bericht aan zijn klanten dat de problemen dusdanig zijn dat het ‘veel extra kosten’ met zich mee brengt die het bedrijf voor een deel zal verhalen op de lading ‘als de situatie niet op korte termijn verbetert’. Volgens directeur Multimodal Bert van Grieken van Nedcargo, die samen met Euroports en Shipit APS heeft opgezet, treffen de problemen de terminals Kaai 1700, Kaai 1742, Kaai 730, Kaai 913 en Kaai 869.

Port of Antwerp meldt dat de problemen bij de terminals zelf liggen en hoopt dat deze snel worden opgelost. ‘Het is van belang dat de behandeling van de binnenvaart zonder vertragingen verloopt’, zegt een woordvoerder.