De nieuwe dienst vertrekt aan Duitse kant op vrijdag en moet de volgende maandag in Dublin aankomen. Van daar uit verzorgt Toga het transport van de deelladingen naar de eindafnemers. De dienst is ook geschikt voor gevaargoed.

Onzekerheid Brexit

Tot de nieuwe verbinding is besloten met het oog op de aanhoudende onzekerheid bij veel verzenders van deelladingen wegens de Brexit, de voorlopig tot eind januari uitgestelde Britse uittreding uit de Europese Unie. Op het ogenblik dat het Verenigd Koninkrijk vertrekt, moet in dat land weer aan douaneverplichtingen in het VK worden voldaan voor de doorreis naar Ierland.

Loxx voegt Ierland nu aan zijn verbindingen van en naar Europese bestemmingen toe onder druk van de mogelijke Brexit. Maar er werd in Gelsenkirchen al veel langer over nagedacht. Tot dusver was Ierland min of meer een blinde vlek in het groupagenetwerk.