Daarmee breidt de Luxemburgse vrachtvervoerder niet alleen zijn netwerk aan vrachtbestemmingen in Azië uit, maar is het naar eigen zeggen ook de enige vrachtcarrier die rechtstreeks maindeckcapaciteit van Europa aanbiedt op de Indonesische hoofdstad.

De vlucht vanaf Luxemburg staat gepland voor zondag, waarbij na aankomst in Jakarta de vrachtjumbo via Hongkong en Ashchabad (Turkmenistan) dinsdagochtend zal terugkeren op Luxemburg Airport. Cargolux zegt in een toelichting dat het vooral goederen voor de Indonesische olie- en gasindustrie zal transporteren. Verder gaat het om onder meer machine-onderdelen en vliegtuigmotoren.

Lufthansa

De nieuwe vrachtdienst van Cargolux volgt op het recente besluit van Lufthansa Cargo om juist vrachtcapaciteit uit de Aziatische markt te halen vanwege de grote overcapaciteit. Zo heeft de Duitse vrachtvervoerder het aantal vluchten op Japan gereduceerd van negen naar zeven in de week en worden verdere aanpassingen binnenkort verwacht.