Dat verwachten de samenstellers van de Global Port Tracker. Vooral in de maanden juli, augustus en oktober bereikt de goedereninvoer een ongekend niveau. Weliswaar groeide vorig jaar de import al naar recordhoogte, maar de verwachting van marktanalisten is toch dat tijdens de piekmaanden dit jaar de vrachtinvoer verder stijgt. Oorzaak hiervan is dat consumenten steeds meer artikelen kopen, waardoor retailers meer moeten importeren.

De invoer in de afgelopen maanden laat inderdaad een stijging zien. In april dit jaar was de import 0,3% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. In maart was zelfs sprake van een plus van 3,7%. Dat meldt het Amerikaanse vakblad Journal of Commerce.

De verwachte stijging is opvallend, omdat de VS extra handelsbelemmeringen heeft ingevoerd voor producten uit Azië en Europa. Dat zou logischerwijs moeten resulteren in een daling, maar de voorspellingen wijzen op het tegendeel.