De dienst wordt verzorgd door twee gecharterde schepen, de 509 teu grote ‘BF Cartagena’ en de 340 teu grote ‘Marus’. Samen zullen zij drie wekelijkse afvaarten verzorgen, waarbij elke dinsdag, donderdag en zaterdag wordt aangemeerd bij Hutchison Ports London Thamesport. In Gent wordt aangemeerd bij de Interface Terminal Ghent.

Volgens directeur Clemence Cheng van Hutchison Ports vormt de nieuwe dienst de laatste fase in de ontwikkeling van London Thamesport als shortseahub voor gecontaineriseerde lading in het zuiden van Engeland. ‘We zien een toenemende vraag in shortsea containertransport en deze extra afvaarten complementeren het huidige dienstaanbod’, zegt hij.

Johan de Raeve van I-Motion Shipping zegt met de nieuwe dienst intermodale klanten betere toegang tot grote markten te willen geven, in dit geval de ‘grootste economische regio in Groot-Brittannië.