De twee luchtvaartmaatschappijen, die al sinds 2015 samenwerken op vrachtgebied, beheren sinds deze maand verkoop en boekingen van het ladingaanbod via een joint venture tussen de VS en Europa. Daarbij gaat het allereerst om routes op de VS, Duitsland, Italië, Groot-Brittannië en Ierland. De komende maanden volgen dan andere landen en diensten.

Volgens topman Peter Gerber van Lufthansa Cargo profiteren vooral de klanten van de samenvoeging van de netwerken van de twee maatschappijen op de trans-Atlantische routes. Daarnaast zorgt het voor extra capaciteit en een hogere beladingsgraad zonder dat er extra geïnvesteerd dient te worden in meer vrachtruimte.

De Nederlandse baas van United Cargo, Jan Krems (ex-KLM Cargo) stelt dat de samenwerking naast meer vluchten en snelheid ook meer zekerheid biedt aan de ladingaanbieders dat zendingen op tijd op de plaats van bestemming arriveren.