Ingenieursbureau Witteveen+Bos (W+B) gaat een nieuwe haven voor de Colombiaanse stad Barranquilla aan de Caribische kust ontwerpen.


Het nieuwe havengebied moet een oppervlakte van 134 hectare krijgen en is gepland aan de monding van de Magdalena rivier. Het bestaande havengebied ligt zo’n twintig kilometer landinwaarts tegen het centrum aan van de ruim een miljoen inwoners tellende stad. De nieuwe haven moet zowel bulklading als containers gaan verwerken.

In de eerste fase van het project voert W+B onderzoek uit naar de technische en nautische haalbaarheid van het nieuwe havengebied. Opdrachtgever Royal Port wil op basis van de haalbaarheidsstudie de havenconcessie van rivierbeheerder Cormagdalena verkrijgen.

Witteveen+Bos werkt voor deze opdracht samen met onderaannemers Marin (het maritieme onderzoeksinstituut) en de Antea Group Colombia. . Na afronding van deze opdracht, naar verwachting in oktober 2016, volgt het detailontwerp van de haven.