Het containerschip ‘Amsterdam Bridge’ werd zondagmiddag bij het verlaten van de Indische haven Nhava Sheva getroffen door een explosie, waarna onmiddellijk brand uitbrak.


De Duitse eigenaar Thien & Heyenga kon al snel melden dat de brand op het 4.380 teu grote containerschip geblust was. Het schip voer in charter voor de Japanse rederij “K” Line in de Indfex Service tussen India en China.

Tijdens het incident zijn alle twintig bemanningsleden aan boord gebleven. Iedereen bleef ongedeerd. De blusboten waren snel ter plaatse omdat het incident zich voordeed in de vaargeul van Mumbai.

Volgens de Duitse reder is het nog onduidelijk waarom er een ontploffing in het derde laadruim was. Wellicht is de lading van een container geëxplodeerd. De zoektocht naar de oorzaak kan starten wanneer de bergers het bluswater uit dat ruim hebben gepompt. Dat kan snel gebeuren, omdat de locale overheden hebben vastgesteld dat het bluswater niet vervuild is.

Kijk op YouTube naar een video van kort na de explosie.