Breadbox stak in september vorig jaar van wal met zijn conventionele -/breakbulkdienst vanuit Antwerpen. Die dienst wordt momenteel verzorgd met een recente aanwinst van de rederij, de ‘Breadbox Falcon’ (foto). Dat schip van 3.500 dwt is uitgerust met twee 50-ton dekkranen die samen ladingen tot 100 ton kunnen behandelen.

De frequentie van de dienst is momenteel één afvaart per maand. De dienst richt zich voorlopig voornamelijk op de bediening van Nouadhibou en Noukchott in Mauretanië. Bij voldoende ladingaanbod worden echter ook andere havens aangelopen en vaart het schip zo nodig door naar bestemmingen als Dakar, Banjul, Conakry of Freetown.

Joris Bakker, de managing director van de rederij, wist op de Breakbulk Europe-beurs in Antwerpen te melden dat het schip uit de Scheldehaven afgeladen vertrekt. Breadbox buigt zich daarom over plannen voor het inzetten van een groter schip, wat gekoppeld zou kunnen worden aan bijkomende aanlopen in Rouen en Setubal.

Breadbox sleutelt ook verder aan zijn vloot. “We willen nog dit jaar een MPV tweendecker aanschaffen van om en bij 5.000 dwt met twee kranen van 60 ton die samen tot 120 ton aankunnen”, voegde hij daar nog aan toe.

Zie De Lloyd van 29 mei.