Moody’s kwalificeert de vooruitzichten voor Hapag-Lloyd als negatief. De rating van de Duitse rederij werd niet gewijzigd en blijft op B1.


De degradatie naar negatief is te wijten aan de moeilijke marktomstandigheden die Moody’s in 2012 voorziet. Die zetten de kredtietwaardigheid die hoort bij een B1-rating onder druk, aldus Moody’s. Overigens prijst het ratingbureau het businessmodel van Hapag en de voor de lijnvaart relatief goede resultaten in het derde kwartaal. Volgens Moody’s heeft de rederij een ‘solide marktaandeel’ en een ‘flexibele kostenstructuur’ en is de liquiditeit ‘voldoende’.

In een reactie benadrukt Hapag-Lloyd die positieve aspecten: “We zijn er trots op dat onze rating niet is gewijzigd. Niet alleen zijn we de enige belangrijke rederij die in het derde kwartaal van dit uitdagende jaar winst heeft gemaakt, we zijn er ook in geslaagd om het operationele resultaat in de eerste twee kwartalen in de zwarte cijfers te houden”, aldus bestuursvoorzitter Michael Behrendt.