Het Duitse post-, pakket- en expeditieconcern baseert de hogere winstverwachting voor dit jaar vooral op een bijzonder goed derde kwartaal waar het resultaat voor belastingen met bijna 19% toenam tot 646 miljoen euro. De goede resultaten waren vooral toe te schrijven aan de pakket- en expresvervoerder DHL en aanzienlijke kostenbesparingen, aldus Deutsche Post. De nettowinst lag op 385 miljoen euro. Dit eindcijfer werd deels beïnvloed door de verkoop van de Postbank aan Deutsche Bank.

“Onze groei zet zich duidelijk voort”, aldus topman Frank Appel van Deutsche Post bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Hij wees er verder op dat de eurocrisis en de dalende exportvolumes uit de Chinese markt nog geen gevolgen hebben voor de volumes en resultaten van de expres-en logistiekdochter DHL. Zo bleef het vervoer van en naar China groeien met meer dan 10%.

De omzet van Deutsche Post steeg met 2,5% naar 13,1 miljard euro.