Gilhuis (1964) zal rechtstreeks rapporteren aan algemeen directeur Hans van der Hart en deel uitmaken van het managementteam van Zeeland Seaports, dat de havens van Terneuzen en Vlissingen uitbaat. Hij zal “een belangrijke rol gaan spelen in de verdere ontwikkeling, opzet en uitvoering van de commerciële strategie van de Zeeuwse havens”, zegt een persbericht.

Dick Gilhuis heeft zijn Master of Business Administration behaald in Utrecht. Hij is sinds 2005 werkzaam als managing director van K.T.B. Smith-Holland BV. Dit bedrijf is actief in de technische serviceverlening op het gebied van gekoelde containers. Van 2000 tot 2005 was hij werkzaam als general manager van Carrier Transicold Limited en daarvoor als sales manager bij Van Hessen BV. Gilhuis startte zijn loopbaan met verschillende functies bij Hapag Lloyd Nederland BV, waaronder de functie van general manager marketing en sales.

Zeeland Seaports werd per 1 januari 2011 verzelfstandigd en wil een meer marktgericht beleid gaan voeren.