Henk begon in zijn jonge jaren als bijrijder in het transportbedrijf, dat in 1930 was opgericht door vader Berend Rabelink. Ook broer Ben was daar werkzaam. De broers gingen enige jaren hun eigen weg. Ben begon voor zichzelf nadat hij een transportonderneming had overgenomen in Beek. Vader Berend ging in Doetinchem samen met zoon Henk verder als ‘Fa. Rabelink en Zoon’. Na het overlijden van Berend medio jaren ’60 zette Henk het bedrijf als eenmanszaak voort: Henk Rabelink Internationaal Transport.

Fusie

In 1968 kwamen de broers Rabelink tot de conclusie dat ze samen toch meer konden bereiken dan alleen. Ze besloten de krachten te bundelen in hun nieuwe bedrijf, dat de naam Gebr. Rabelink Internationale Expediteurs BV kreeg. Samen hebben ze Rabelink door de jaren heen succesvol laten uitgroeien naar een gerenommeerd transportbedrijf. Vanaf eind jaren ’80 kwam daar de logistieke tak bij, waarvoor in 1990 het huidige pand aan de Vlijtstraat 54 in Doetinchem is gebouwd.

‘Henk was met zijn broer de grondlegger van het bedrijf dat Rabelink Logistics nu is. Hij was een sociaal mens en een goede werkgever voor zijn medewerkers. We wensen Marcel en Angelique heel veel sterkte met het verlies van hun vader’, schrijft het bedrijf op zijn website.

Henk Rabelink:

bron: Rabelink