Bij het project waren, meldt De Gelderlander, behalve de twee bedrijven ook de gemeenten Doesburg en Doetinchem en de provincie Gelderland betrokken. Het plan voorzag in ontwikkeling van twintig hectare voor uitbreiding van zowel logistiek dienstverlener Rotra als voor Ubbink, een producent van verwarmings- en ventilatieinstallaties.

Ook de binnenhaven van Rotra in Doesburg zou worden uitgebreid. Sinds april onderhoudt deze haven een dagelijkse binnenvaartverbinding tussen Doesburg en Rotterdam. Met de totale uitbreiding zouden er ongeveer tweehonderd arbeidsplaatsen in de regio bijkomen.

Het plan was ‘ruimtelijk en technisch’ uitvoerbaar, maar zou volgens de deelnemende partijen te duur worden. Er wordt nu gestudeerd op een alternatief. Daaraan werken ook de gemeente Rheden, het Waterschap Rijn en IJssel en Rijkswaterstaat Oost-Nederland mee.