De Vereniging Paarden Export en Transport Nederland (VPETN) is vorige week opgericht. VPETN heeft als doel het behartigen van de belangen en het bevorderen van de im- en export van paarden (-sperma en/of -embryo’s) binnen Europa en naar Derde Landen (buiten de EU). Ook wil de club het imago van Nederland als paarden exportland bevorderen. In de vereniging zijn expediteurs, transporteurs, exporteurs, handelsstallen, luchtvracht- en douaneagenten vertegenwoordigd.

Dekbed-Discounter.nl verwacht dit jaar meer dan één miljoen orders te verwerken, 280% meer dan vorig jaar. Om deze groei op te vangen, is de online beddengoedshop verhuisd naar een nieuw magazijn in Breda. De voorraad matrassen, dekbedovertrekken en kussens ligt nu opgeslagen op een gebied van 18.000 vierkante meter, ongeveer de grootte van drie voetbalvelden. Het nieuwe magazijn wordt gerund door Montapacking, dat de logistiek voor ruim 450 webwinkels verzorgt. Dagelijks moeten er gemiddeld tussen de 2000 en 3000 orders verwerkt worden.

Fulfilmentspeler Amacom, voluit The Amazing Company, breidt uit met een nieuw logistiek centrum in ‘s-Hertogenbosch. Medio september moeten de eerste pakketjes van de band rollen. Met een nieuwe locatie, in combinatie met de bestaande kantoorruimten en magazijnen, hoopt de leverancier van consumentenelektronica, witgoed, bruingoed en IT, aan de toenemende vraag in fulfilment te kunnen voldoen. Amacom verzorgt zowel de inkoop, verkoop alsmede de distributie van meer dan duizend (web)winkels in de Benelux. De ruimte binnen de drie huidige magazijnen van Amacom, is inmiddels niet meer voldoende.

Thijs Logistiek in Weert kocht onlangs acht New Generation Scania P360 4×2 trekkers. Hoewel het merendeel van de trekkers voornamelijk in Nederland en Belgisch Limburg wordt ingezet, zijn ze wel uitgerust met een royale slaapcabine. Het bedrijf vindt namelijk dat iedereen een goede werkplek nodig heeft. De lange versie van de P-cabine combineert compacte buitenmaten met een écht bed en dus veel ruimte voor een distributiechauffeur. Thijs Logistiek is één van de oudste transportbedrijven in ons land. De eerste Thijs verzorgde al in 1878 een diligencedienst. Toen werd ‘Thijs’ nog als ‘Theijs’ geschreven. Thijs verzorgt fijnmazige distributie in de Benelux in samenwerking met Teamtrans en DHB.

Bij Vos Transport in Deventer zijn de eerste twee van totaal achttien nieuwe DAF trekkers, type XF 480 geleverd. Dit nieuwe type is onlangs uitgeroepen door een onafhankelijke jury tot ‘International Truck of the year 2018’. De trekkers hebben een brandstofbesparing en CO2-reductie van maar liefst 7%.
Naast deze XF trekkers, heeft Vos ook zeven nieuwe DAF CF bakwagens aangeschaft. Dit type heeft dezelfde kenmerken als de XF en Vos hoopt daarmee dan ook de CO2-uitstoot van het wagenpark nog verder terug te brengen. De nieuw geleverde Daf’s zijn deels ter uitbreiding van het wagenpark in Deventer en Ittervoort en deels ter vervanging van de eerste generatie Euro 6 trekkers.

Tijdens de ‘ESTA’s Users Night 2018’ in Parijs heeft ESTA, de Europese vereniging voor transport- en hijsbedrijven, Wagenborg Nedlift uitgeroepen tot winnaar in maar liefst twee categorieën. Zowel voor het project Pontsteiger Amsterdam (in de categorie ‘mobiele kranen > 120 ton’) als voor het project Kirkenes (in de categorie ‘SPMT’) heeft Wagenborg Nedlift een ESTA award in ontvangst mogen nemen.

De kersverse onderneming Noord-West Transport B.V. in Pijnacker heeft drie nieuwe DAF XF 530 FAS 6×2-trucks en een DAF XF 530 FAK 8×2 met haakarmsysteem aangeschaft. Ze dienen voor het vervoer van containers met los gestort materiaal, vooral afvalhout. De vijfde DAF is ook al besteld. Dat is een XF-trekker. Het bedrijf startte op 1 april (geen grap) en rijdt door heel Nederland om containers met vooral afvalhout op te pikken en af te leveren bij eindverwerkers.

Schenker Logistics Nederland verhuist zijn zeevracht-afdeling in mei vanuit de Botlek naar RDM Rotterdam in de Waalhaven. De logistiek dienstverlener heeft een huurovereenkomst gesloten met Heysehaven Vastgoed voor 2.400 vierkante meter in het het ‘Condor-pand’ aan de Scheepsbouwweg op het terrein van de voormalige RDM-scheepswerf. Dat is sterk in ontwikkeling als bedrijventerrein voor de regionale maakindustrie met de nadruk op innovatie.

Online supermarkt Picnic gaat thuisbezorgen in Noord-Brabant en huurt daarom in Eindhoven een distributiecentrum van ruim 18.000 m2. Het Fulfillment center Eindhoven is het vierde en grootste Picnic distributiecentrum in Nederland. Het dc omvat in totaal 67.000 m², uitbreiding is dus nog mogelijk. Picnic had al distributiecentra in Diemen, Utrecht en Nijkerk. Eindhoven biedt werk aan drie- tot vijfhonderd mensen. Het is voor de online supermarktketen de centrale ´hub´ voor verzending naar lokale distributiepunten in het zuiden van Nederland. De nieuwe locatie zal deze maand volledig operationeel zijn.

Van trekschuit naar een wagenpark met 34 tankopleggers en 29 trekkende eenheden, waarvan het grootste deel Volvo-trucks. G.S. van den IJssel Olie & Transport uit Berkel en Rodenrijs is de afgelopen eeuw uitgegroeid van eenmansbedrijf naar een internationaal opererend olie- en transportbedrijf. De oorsprong van het moderne olie- en transportbedrijf ligt in de turf. Het honderdjarig bestaan werd eind maart gevierd. Bezoekers konden onder meer de nieuwste aanwinst bewonderen: een Volvo FH 6×2 bakwagen. Het verzorgingsgebied breidde zich snel uit tot de buitengrenzen van Nederland. Het bedrijf, gespecialiseerd in tanktransport van bitumen, vloeibare zwavel en chemicaliën, gaat door heel Europa.

Siem Stout B.V. heeft een nieuwe Mercedes-Benz Actros 1842 LS 4×2 in gebruik genomen. Aanleiding voor de aanschaf was een geslaagde Fuel Duel verbruiksrit die het gunstige brandstofverbruik van de Actros onderstreepte. Toen een vaste chauffeur aan een nieuwe truck toe was, wilde hij het liefst een Mercedes-Benz Actros. Om zeker te weten dat de nieuwste generatie Actros in de praktijk net zo zuinig is als op papier, leverde huisdealer ROGAM de Actros EcoBooster af voor een Fuel Duel verbruiksrit. Het familiebedrijf uit Nieuwerkerk aan de IJssel is sinds 1969 uitgegroeid tot specialist op het gebied van tanktransporten. Het wagenpark bestaat uit achttien trekkende eenheden waarvan vier Mercedes-Benz Actros trucks.

Skoon Energy krijgt erkenning voor hun ideeën voor het versnellen van de energietransitie door volledig elektrisch varen op verwisselbare batterijpakketten te faciliteren. De maritieme startup kwam tijdens het Startup Funding Event op 12 april in Rotterdam als één van de kanshebbers voor de Innovation Funding Award naar voren. Uiteindelijk beoordeelde de jury het initiatief van deze startup als de beste en kende de prijs toe. De award bestaat uit advies en ondersteuning ter waarde van meer dan € 42.000 om het concept in de markt te zetten. De jury ziet ‘potentie ontstaan om de koers van de maritieme sector te beïnvloeden.’