Nico Kramer uit het West-Friese ’t Veld is de eerste eigen rijder die een Mercedes-Benz Actros SilverStar Edition in gebruik heeft genomen. Als eigen rijder die jaarlijks gemiddeld 130.000 kilometer aflegt met groepagevervoer in Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië was Nico Kramer op zoek naar een luxe en comfortabele truck. De truck is voorzien van de Mercedes-AMG Petronas kleuren uit de Formule 1. Daarnaast is de Limited Edition truck uitgerust met anticiperende cruise control Predictive Powertrain Control, het Comfort package, het Zichtpakket en Safety package met onder meer Active Brake Assist 4 en SideGuard Assist.

Transportbedrijf Van Vliet is onlangs verhuisd naar Vianen en heeft vrijwel de complete vloot ingeruild voor 57 nieuwe MAN’s. Het gaat om 32 trucks van het type TGS 18.420 BLS trekker en 25 stuks type TGM 18.250 BL bakwagens. Van Vliet Transport, tot voor kort met de kenmerkende lichtgroene kleur, is vorig jaar zomer verkocht aan ondernemer Remco Vos, die ook al Vortex Logistics en De Klok Logistics bestuurt. De nieuwe MAN’s markeren het nieuwe hoofdstuk voor Van Vliet Transport. Besloten werd daarom tot een nieuwe huisstijl, waarbij de groene kleur niet meer overheerst, maar wordt aangevuld met een frisse witte tint, die samen met het bekende groen een opvallende en herkenbare combinatie vormen.

ILB Logistics in Oss breidt haar wagenpark uit met drie Renault Trucks T ADR-trekkers. Het betreft een herhalingsaankoop; de nieuwe trucks zijn samengesteld volgens exact dezelfde specificaties als de eerste Renault Trucks T van de transporteur. Een vierde Renault Trucks T staat in optie. De vrachtwagens worden ingezet voor het internationaal tankvervoer van vloeibare levensmiddelen en chemicaliën. Van Ginneken kiest bewust voor operational lease om, waar zijn trucks zich ook in Europa bevinden, verzekerd te zijn van optimale beschikbaarheid voor een vast maandbedrag.

De Vlaamse Groep Joosen heeeft de sleutels overhandigd gekregen van enkele nieuwe DAF-trekkers. Dit zal de komende weken nog enkele keren gaan gebeuren, want Groep Joosen bestelde in totaal 10 XF FTG 450 Space Cabs. Groep Joosen, die onlangs verkozen werd tot Transporteur van het Jaar 2018, is bijzonder actief in de haven, maar ook nationaal en internationaal. Het is vooral voor deze laatste trajecten dat de nieuwe voertuigen zullen worden ingezet. Ze beschikken achteraan over twee assen, zodat ze zwaardere lading kunnen meenemen dan de traditionele trekkers met één as vooraan en één as achteraan en in regel zijn met het aslastendecreet. Vijf van de tien voertuigen zijn uitgerust met een hydraulische installatie voor het vervoer van kipchassis.

Onlangs werden er vier nieuwe Mercedes-Benz Atego 1218 L trucks met korte cabine afgeleverd bij Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen in Sliedrecht. Tegelijkertijd werden er twee Mercedes-Benz Citan bestelwagens in gebruik genomen. Met deze afleveringen wordt het wagenpark van het familiebedrijf deels vervangen en uitgebreid. De nieuwe trucks zullen worden ingezet voor distributietransport binnen Nederland. Daarmee speelt directeur Jan Wouter Vlot in op de toenemende vraag vanuit de e-commerce markt: Naast het verzorgen van binnenlands distributietransport worden de vrachtwagens ingezet voor verhuisklussen in Nederland en België.

Geodis heeft als een van de eerste logistieke dienstverleners in Nederland een vergunning voor vereenvoudigde aangifte e-commerce, kortweg Venue. Dit stelt Geodis in staat om versneld en in bulk e-commercegoederen douanetechnisch af te handelen voor klanten. Het individueel verwerken van pakketten met een relatief lage waarde kost ontzettend veel tijd en geld. Dit bespaart Geodis nu dankzij de vereenvoudigde en versnelde aangifte. Er kan gebruik worden gemaakt van een vrijstelling van invoerrechten en btw indien de waarde minder is dan 22 euro.

Over een periode van twee jaar gaat De Winter Logistics haar wagenpark verder verduurzamen met New Generation Scania’s. De eerste vijf nieuwe trekkers zijn onlangs afgeleverd. De voertuigen zijn uitgerust met de laag gemonteerde P-cabine en de zeer zuinige 13-liter 410 pk SCR-only motor. De totale order van negentien voertuigen omvat zowel trekkers als bakwagens. De Winter Logistics is specialist in de agrologistiek en vormt een efficiënte link tussen kweker, marktplaats en koper. Het bedrijf heeft de basis in het Westland, maar biedt ook logistieke diensten ver buiten de regio aan middels het Greenport Logistics samenwerkingsverband.

Logistiek dienstverlener Fatrans, gespecialiseerd in het geconditioneerd vervoeren en distribueren van verse food en food-gerelateerde producten, schafte onlangs nieuwe combi’s aan voorzien van Frigoblock koeling. Ultravers vervoer, daar draait het om bij Fatrans. Het bedrijf heeft een groot retailnetwerk in Nederland, België en Duitsland op het gebied van gekoeld transport. Het wagenpark van Fatrans, voornamelijk DAF en Volvo, bestaat uit 45 trekkende eenheden waarvan zeven combi’s en 38 trekkers en en vijftig trailers.

STC B.V. heet sinds kort STC Training & Consultancy. Samen met het nieuwe logo en de moderne huisstijl zorgt deze verandering voor een eigentijds en professionele uitstraling. STC B.V. is sinds 2007 als zelfstandig onderdeel van STC Group, verantwoordelijk voor het opleiden en trainen van professionals die actief (willen) zijn in onder andere het maritieme of logistieke cluster. De nieuwe naam past beter bij de organisatie, die zich met haar dienstverlening richt op Europese bedrijven in het maritieme, logistieke, havenoperationele en havenindustriële complex. Leren door te ervaren staat daarbij voorop.

Onlangs heeft Dachser de uitbreiding van het Logistics Center in Zevenaar in gebruik genomen. De loods is vergroot met 3.319 m2. n het nieuwe gedeelte zijn dertig laadperrons gebouwd. Tegelijkertijd werd de portiersloge vernieuwd, de parkeerruimte voor vrachtwagens vergroot en de inrit voor personenauto’s verlegd. Door het hart van de loods loopt via een railsysteem in de vloer een 383 meter lange vloerketting. Door een palletwagen op deze ketting te plaatsen, kunnen loodsmedewerkers de zendingen uiterst efficiënt en met minimale inspanning van de ene naar de andere kant van de loods verplaatsen. Dit systeem verbetert de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

E. van Wijk heeft een hernieuwde groothandelsvergunning en Good Distribution Practice certificaat mogen ontvangen voor het nieuwe pharma warehouse. Dit certificaat, uitgereikt door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, wordt gedragen door bedrijven die op een hoogstaand kwaliteitsniveau een distributienetwerk van geneesmiddelen handhaven, waarmee de kwaliteit van geneesmiddelen wordt gewaarborgd. Sinds september 2017 verrijst in Giessen naast het conventionele warehouse van E. van Wijk een state of the art pharma warehouse. Hier kunnen farmaceutische producten en medische hulpmiddelen voor de pharma en healthcare niet alleen ambient (15-25 ºC) maar ook cold chain (2-8 ºC) worden op- en overgeslagen.

Snel Shared Logistics in Woerden (voorheen G.Snel) heeft een serie van twintig nieuwe MAN TGS 18.420 BLS trekkers in gebruik genomen. De trekkers met hun 420 pk Euro-6c krachtbron zijn universeel inzetbaar, zowel voor de distributie als voor LZV inzet. Snel zet inmiddels tien van deze duurzame combinaties in en daar worden binnenkort nog vier aan toegevoegd. De trekkers zijn uitgevoerd in ADR specificatie en zijn bovendien geschikt voor inzet als LZV. Snel zet inmiddels tien van deze duurzame combinaties in en daar worden binnenkort nog vier aan toegevoegd. Veel van de voertuigen rijden 24 uur per dag in de distributie door de hele Benelux.