Het project gaat deze maand van start met de aanvoer via de binnenvaart van funderingspalen (monopiles) van de Sif-fabriek op de Maasvlakte naar Eemshaven. De monopiles en de verbindingsstukken (transition pieces) worden niet op land opgeslagen, maar blijven op de barge aan de kade van de Orange Blue Terminal totdat ze worden opgepikt door een installatieschip.

Kleinere onderdelen zoals de zogenoemde anode-kooien, een soort beschermingsconstructies, worden wel eerst op de terminal opgeslagen en later op het installatieschip overgeslagen. OBT beschikt daartoe over een kraan met een reikwijdte van vijftig meter.

GeoSea, onderdeel van de DEME-groep, is een vaste klant van de Duitse Buss-groep, waarvan OBT deel uitmaakt. De Duitse groep verzorgde de afgelopen jaren al de logistiek rondom de projecten Borkum Riffgrund 1, Godewind 1 en 2, Racebank en Merkur in het Duitse deel van de Noordzee.

Hohe See en Albatros worden gebouwd in opdracht van Siemens en moeten volgend jaar al in productie komen. Ze hebben een gezamenlijke productiecapaciteit van 600 Megawatt en liggen ver in zee, zo’n negentig kilometer ten noorden van het Duitse Wadden-eiland Borkum.