Dat is bevestigd door een woordvoerder van Raben Deutschland. De reden waarom Rösch en Raben uiteen zijn gegaan is er niet bij genoemd. Het zou gaan om ‘strategische’ verschillen van inzicht. Tot het vertrek van Rösch zou in goed overleg zijn besloten.

Raben is de laatste jaren in Duitsland sterk gegroeid, met name door een reeks acquisities van kleinere en middelgrote bedrijven. Het strategische doel van de Raben-groep is in Duitsland een eigen netwerk in het groupagevervoer op te bouwen, dat de concurrentie kan aangaan met bestaande groupagenetwerken van partners in het midden- en kleinbedrijf, zoals System Alliance Europe.

Raben behoort tot de grotere wegvervoerders in Midden- en Oost-Europa en behaalt een omzet van ruim een miljard euro. Raben Trans European Deutschland telt in dit land drieduizend medewerkers en heeft er ongeveer dertig vestigingen.De Duitse omzet komt op ongeveer een half miljard euro.

Bij de overnames van de afgelopen jaren werden bedrijven uit internationale groupagenetwerken teruggetrokken om deze samen te smelten tot een eigen netwerk. Raben heeft naar eigen zeggen een landelijk dekkend Duits netwerk opgebouwd dat ook in de rest van Europa actief is. Begin dit jaar werd dat netwerk geformaliseerd.