Van Vliet Transport uit Vianen heeft zes nieuwe Iveco Stralis trekkers aan zijn vloot toegevoegd. De trekkers, aangedreven door 420pk sterke 11-liter dieselmotoren, zullen door Van Vliet Transport vooral ingezet worden voor nationale en internationale distributie-activiteiten, voornamelijk vanuit standplaats Vianen. Van Vliet Transport beschikt over een wagenpark van ruim honderd trekkende eenheden. Het bedrijf streeft ernaar om het gehele wagenpark in 2018 nog te laten voldoen aan de Euro-VI emissienorm. Van Vliet verzorgt nationale en internationale transporten van doe-het-zelfproducten, disposables, pallet- en stukgoederen en producten voor de chemische en farmaceutische industrie. Naast transport beschikt Van Vliet over meerdere warehouses van totaal ruim 100.000 vierkante meter.

Op het nieuwe industrieterrein Enschotsebaan, aan de rand van Tilburg, verrijst op dit moment de nieuwe hoofdlocatie van transportbedrijf J & R Trucking. Voorzien van moderne kantoren, werkplaats, wasplaats en een beveiligde parkeerplaats voor de vrachtwagens. Het transport van de bouwmaterialen gebeurt waar mogelijk met J & R vrachtwagens. J & R Trucking is tot nu toe in ’s-Hertogenbosch gevestigd, maar zal volledig naar de nieuwe locatie in Tilburg verhuizen. Het grootste gedeelte van de klanten komt uit Tilburg.

Continental Cargo Carriers uit Oostende heeft 75 nieuwe trailers aangeschaft. Het transportbedrijf beheert een vloot van 270 trailers die worden ingezet voor het transport van zowel volle ladingen als deelzendingen van het continent naar het Verenigd Koninkrijk en vice versa. Bij de keuze van de uitvoering werd heel nauwkeurig gelet op de robuustheid van het chassis, met een maximumgewicht van zeven ton. Ook hebben de opleggers een speciaal ontwikkelde ferry-bumper, die schades moet vermijden bij het in- en uitrijden van de ferry.

Groep Joosen is in Vlaanderen tijdens de Transport & Logistics Awards uitgeroepen tot Transporteur van het Jaar 2018. De verkiezing wordt georganiseerd door Transportmedia en bekroont een transportbedrijf dat sterk opvalt door zijn uitstekend beheer, zijn marktbenadering, zijn sociale aanpak en zijn drang naar vernieuwing inzake veiligheid en milieu. Group Joosen is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een van de grootste containervervoerders in en rond de haven van Antwerpen.

Warehouses De Pauw (WDP) Nederland wordt eigenaar van een tweede kavel op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein. WDP bouwt onder meer logistieke magazijnen en kantoren op logistieke hotspots. Het bedrijf is sinds 2012 al eigenaar van het pand waar voorheen V&D gehuisvest was en nu het bedrijf Fiege Nederland. Nu is een koopovereenkomst gesloten voor de aangrenzende kavel, van ruim 24.000 m2 groot.

Onlangs is bij Van Noort Bedrijven B.V. in Waddinxveen het eerste model van New Generation Scania afgeleverd. Van Noort heeft bewust gewacht totdat de G-cabine leverbaar was vanwege de comfortabele lage instap en het ruime zicht rondom op het overige verkeer. De nieuwe Scania wordt dagelijks ingezet voor het vervoeren en afleveren van complete keukens en kopieermachines. Tevens wordt het voertuig ingezet bij de verhuisafdeling.

Sierteeltvervoerder Van Zaal Transport uit De Kwakel heeft zijn wagenpark uitgebreid met zes nieuwe DAF-trekkers. Het gaat om trekkers van het type XF 480 FT, natuurlijk voorzien van de naam en het logo van het Kwakelse transportbedrijf. Naast trekkers worden er deze maand ook nieuwe koeltrailers, van de merken SOR en Lamberet, geleverd. Boekestijn Transport Services uit Mill heeft de 65e Mercedes-Benz Actros in gebruik genomen. Dit jaar leverde de dealer vijftien nieuwe Actros 1842LS trekkers af bij de logistiek dienstverlener. In totaal beschikt het bedrijf over 310 trekkende eenheden. Als specialist in High Value, Pharma en Fashion Transport heeft Boekestijn vestigingen in Mill, Poznan, Chisinau, Brest, Dublin en Gostivar.

Groep Heylen wordt Heylen Group. Met deze nieuwe naam maakt het bedrijf zich op voor een internationale expansie. De subdivisie van Groep Heylen die instaat voor alle logistieke vastgoedprojecten krijgt tevens een eigen identiteit onder de naam Heylen Warehouses. Hiermee zet Heylen deze tak van het bedrijf in de markt als een volwaardig autonoom bedrijf met een eigen visie en positionering. Van Eijk Transport heeft de laatste Scania G410 4×2 trekker ontvangen, uit een serie van twintig. Hiermee bedient het transportbedrijf uit Asten dat aan fijnmazige distributie doet ‘heel Nederlandstalig Europa’. Ook Wallonië wordt aangedaan, maar het zwaartepunt van de ritten ligt in Zuidoost-Brabant. De vernieuwde DAF XF is recent gekroond tot ‘International Truck of the Year’, de meest prestigieuze onderscheiding in de truckindustrie.

Reining Transport uit het Groningse Kolham heeft de eerste New DAF XF 480 FAR Space Cab. Dit jaar zullen er dertig van deze volumecombinaties worden afgeleverd. De nieuw te leveren trucks worden samen afgeleverd met nieuwe WEB 2-assige middenas aanhangwagens. Reining is een complete logistieke dienstverlener gespecialiseerd in volumevervoer en warehousing. Het bedrijf heeft een vloot van meer dan driehonderd volumecombinaties.

AB Transport Group wil de kwaliteit van de opleidingen voor zijn medewerkers verder verbeteren. Daartoe heeft het bedrijf een eigen Academy opgericht, genaamd AB Move on. Zo krijgen medewerkers maatwerkopleidingen, toegespitst op het specifieke AB bedrijf en de praktijk. AB Transport Group vervoert losgestorte agrarische producten, gekoelde foodproducten, veevoer, meel en zuivel. Voor elke discipline zijn specifieke kennis en vaardigheden nodig. De Academy voorziet hierin. Alle Code 95 trainingen worden ook door AB Move on Academy verzorgd, zodat de AB-chauffeurs tijdig de vereiste Code 95 punten behalen.

Logistiek dienstverlener Tontrans uit Best heeft twee nieuwe Iveco Stralis trekkers in de vaart genomen. Beide voertuigen zijn een uitbreiding van het wagenpark van Tontrans. De rijk uitgeruste trucks, voorzien van 480pk sterke 11-liter dieselmotoren, worden ingezet voor nationale en internationale transportwerkzaamheden. Mede-eigenaar Ton van Genugten en het truckmerk zijn geen vreemden van elkaar: Sinds 2016 is Van Genugten coureur van Dakar-team Petronas de Rooy Iveco. Tontrans is een jonge en dynamische transportonderneming, opgericht door Ton van Genugten en zijn zus Claudia. Met een modern wagenpark verzorgt het bedrijf transporten van agrarische en industriële (vloeibare en stapelbare) producten door heel Europa.

Verhoek Europe is een snelgroeiende internationaal logistiek dienstverlener, met meer dan duizend eenheden. Het bedrijf gaat alle trailers en kooi-apen uitrusten met het N-dure systeem van Route42. Zo wil Verhoek de logistieke processen verbeteren om de productiviteit en kwaliteit te verhogen. Met dit systeem kan Verhoek op ieder moment van de dag zien welke trailers onderweg zijn en waar ze zich bevinden. Ook krijgt het bedrijf met de data uit het systeem inzicht in gemiddelde wachttijden op terreinen, dokken en bij slagbomen.