SBM Offshore heeft weer een schikking bereikt met justitie in Brazilië in de slepende corruptiezaak rond Petrabras, maar kan niet zeggen wat de strekking daarvan is.


Deze keer gaat het om een ‘leniency agreement’ met het Tribunal de Contas da União. De hoogte daarvan is onduidelijk, maar in Braziliaanse media worden bedragen rondom de 300 miljoen dollar gemeld. Of de schikking definitief wordt, hangt af van het oordeel van het Braziliaanse openbaar ministerie in de bodemzaak rondom het corruptieschandaal. SBM sluit niet uit daarover opnieuw naar de rechter te zullen stappen.

De offshorebouwer heeft tot nu toe voor bijna een half miljard dollar aan schikkingen bereikt in de Verenigde Staten en Nederland. Begin vorig maand sloot de groep een akkoord met justitie in de VS voor 238 miljoen dollar. Drie jaar geleden betaalde SBM in Nederland 240 miljoen dollar wegens corruptie in Brazilië en de Afrikaanse landen Angola en Equatoriaal Guinee.