Speeddaten voor een baan in de transport, CB gaat voor veilige trucks en zeecontainervervoerder Transport Rien Boom heeft nieuwe DAF trekkers in gebruik genomen. Meer in het overzicht kort nieuws.


Jansen Foodservice (met vestigingen in Lochem en Doetinchem) heeft het wagenpark uitgebreid met vier luchtgeveerde Scania P280 bakwagens, voorzien van een koel-/ vries opbouw. De wagens zijn uitgerust met track & trace in combinatie met realtime temperatuurregistratie. Als bezorgende Foodservice groothandel rijden de vrachtwagens door heel Oost- Nederland.

Het slimme robotconcept van Prime Vision is de winnaar van de Logistica Award 2017. De jury roemde het innovatieve karakter van de uitvinding. PrimeVision introduceert het concept self-organizing logistics. Daarbij wordt gebruik gemaakt van mobiele robots die autonoom pakketten of rolcontainers sorteren. Het concept is nog niet operationeel. Volgend jaar wordt de eerste case geïmplementeerd bij een bedrijf in Italië. Naast Prime Vision waren drie andere kanshebbers genomineerd: Ravas, WeNova en Pack Tools.

Het Enschedese familiebedrijf HST Groep gaat iedere eerste zaterdag van de maand speeddates voor sollicitanten organiseren. Zo maken werkzoekenden laagdrempelig kennis met de mogelijkheden van de allround logistiek dienstverlener. Van chauffeur tot accountmanager: iedere geïnteresseerde in de logistieke wereld is welkom bij de HST Speeddate.

Den Bakker Transport heeft een nieuwe Iveco Stralis in gebruik genomen. De Stralis XP met Hi-Way cabine en 460pk sterke 11-liter dieselmotor is uitgerust met hydrauliekinstallatie en zal door het transportbedrijf uit Hellevoetsluis voornamelijk worden ingezet voor het transport met walking floor en tank opleggers. De historie van Den Bakker Bedrijven BV gaat terug tot de oprichting in 1948. De eerste activiteiten bestonden uit het maaien van granen en het ploegen van land, toen nog uitgevoerd met paarden.

Minder verkeersongelukken en meer bewustwording voor veiliger weggedrag bij vrachtwagenchauffeurs en medeweggebruikers: dat is de reden dat Volvo Trucks Nederland een demovloot van elf safety trucks heeft ontwikkeld. Logistiek dienstverlener CB gaat gebruikmaken van een van de safety trucks en breidt zo zijn wagenpark tijdelijk uit. De safety trucks van Volvo zijn uitgerust met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen en herkenbaar aan hun ‘crash test’ kleuren waardoor ze het thema veiligheid op een opvallende wijze uitstralen. CB zet de de Volvo safety truck in voor het reguliere werk. Daarnaast zullen CB-chauffeurs helpen bij educatie en demonstraties op scholen.

Zeecontainervervoerder Transport Rien Boom uit Schelluinen heeft drie nieuwe DAF trekkers in gebruik genomen. De auto’s zijn uitgerust met een TRS/Carrier generator zodat Reefercontainers aangesloten vervoerd kunnen worden. Het wagenpark omvat door de uitbreiding nu 26 auto’s, alle uitgerust met Genset en veertien geselecteerde charters. Transport Rien Boom heeft naast het vervoeren van droge containers als specialisatie Temprature Controlled Reefertransport waarvoor in 2015 het ISO en GDP (Pharma) certificaat behaald is.