Dat bevestigde het bedrijf aan Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA).

Bourgeois was gisteren in Wenen, waar zich het hoofdkwartier van Borealis bevindt. Het voornemen van Borealis is om op de locatie in de Waaslandhaven vanaf 2022 propaan door hydrogenatie om te zetten in propyleen, een basismateriaal voor onder meer de automobielindustrie. Op propyleen gebaseerde onderdelen zijn lichter dan onderdelen uit traditionele materialen, zodat ze een besparing op het verbruik kunnen opleveren. Bij de productie komt waterstof vrij, die eventueel via pijpleidingen kan worden geleverd aan andere bedrijven in het havengebied.

De plannen verkeren nog in studiefase, zodat er ook nog geen investeringsbedrag wordt vernoemd. Er is wel sprake van een productiecapaciteit van 740.000 ton per jaar. De definitieve beslissing valt in 2018. De mogelijke uitbreiding zou een aantal extra arbeidsplaatsen opleveren, naast de 185 bestaande in de huidige fabriek.