Nieuw rijdend materieel, vastgoednieuws, naamswijzigingen… u leest het in dit overzicht met korte bedrijfsnieuwtjes.


René Holweg Cargo Service BV (HCS) uit Den Bosch neemt vijf MAN’s TGS 18.480 LX in gebruik. De nieuwe trucks rijden in opdracht van de internationale logistieke dienstverlener Raben Group. Het gaat om vier trekkers en later komt er nog een bakwagen bij. Ze gaan aan de slag voor Raben in de nationale distributie en krijgen een vaste citytrailer waarmee ze op de meest moeilijk bereikbare adressen in diverse binnensteden kunnen komen. Holweg is een familiebedrijf met twintig trekkende eenheden. Ze rijden ook voor andere opdrachtgevers dan Raben en rijden alleen in Nederland.

Audio Technica huurt sinds 1 oktober 5.600 m2 logistieke bedrijfsruimte op bedrijventerrein IIsselveld in Montfoort. Het bedrijf is wereldwijd actief met het ontwerpen en fabriceren van probleemoplossende geluidsapparatuur.

Directeur Bert Smidtman van het Rotterdamse Vectura Transport & Trading B.V heeft per eind september alle aandelen teruggekocht van Vectura. Hij was de oprichter van Vectura in 1989, maar had de aandelen in 2012 verkocht aan investeerders uit Letland, Kazakhstan, Rusland en Uzbekistan. Die zagen geen brood meer in een eigen kantoor in Rotterdam. Door toedoen van EU-sancties op Rusland per 2012 is de export op met name Rusland behoorlijk teruggelopen. Vectura blijft gewoon doorgaan met het verlenen van wereldwijde logistieke diensten, onder andere als expediteur, NVOCC en cargadoor.

Trucks Service Simons in Echt heeft een nieuwe vestiging geopend aan de A2/A73. Het bedrijf is nu ook officieel Mercedes-Benz Trucks aftersales dealer. De nieuwe locatie heeft maar liefst acht straten, waarvan één APK en één truckwasstraat.

Distriport Tilburg is nu volledig verhuurd aan XPO Logistics. In 2015 startte ProDelta gefaseerd met de bouw van het distributiecomplex dat gelegen is op bedrijventerrein Vossenberg West II, direct aan de Barge Terminal Tilburg. Het distributiecomplex omvat ruim 62.500 m2 logistieke ruimte, verdeeld in zes onderling te combineren units. Onlangs zijn unit 5 en unit 6 opgeleverd aan ProDelta en verhuurd aan XPO Logistics. XPO Logistics, een wereldwijde top-tien leverancier van transport- en logistieke diensten, huurde eerder al unit 1 tot en met unit 4.

De Deense trailerverhuurder PNO gaat een kantoor openen in Nederland. PNO heeft al langer de wens om buiten Scandinavië en hun overzeese gebiedsdelen zoals Åland, de Faeröer en Groenland, te opereren. De Nederlandse markt, met een aantal geregistreerde trailers van 13.000 in 2016, past prima in de strategie van PNO. Het bedrijf kiest voor Venlo als vestigingsplaats. Dicht bij Duitsland en een echt logistiek knooppunt, volgens de Denen.

Bij Van den Broek Logistics in Helmond zijn veertien nieuwe Daf’s CF afgeleverd. Later volgen nog zes exemplaren. Van den Broek prijst de lage en plezierige instap. Dat stapt sneller in. Dat waardeer je gauw als je veertig keer per dag moet instappen, iets wat heel normaal is voor een distributiechauffeur. Het wagenpark van Van den Broek Logistics bestaat met de jongste aanwinsten nu uit 78 voertuigen. Het transport gebeurt met name binnen Nederland, van en naar distributiecentra. De lading bestaat vooral uit food-gerelateerde producten en gebruiksartikelen. Voor een deel gaat het om temperatuurgecontroleerd transport.

4PL logistiek dienstverlener Van der Helm-Hudig, met vestigingen in onder andere Moerdijk en Rhoon, heeft zijn naam gewijzigd in Van der Helm. De naamsverandering zorgt ervoor dat de bedrijfsnaam internationaal makkelijker te gebruiken is. Bij een nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw logo, een nieuwe huisstijl én een nieuwe website: www.vanderhelmlogistics.com. De voornaamste diensten die Van der Helm aanbiedt om de logistieke keten van zijn klanten succesvol te verzorgen, zijn lokaal en wereldwijd transport, douane en fiscale formaliteiten, IT-tools, warehousing en VAS activiteiten.

Limpens Elsloo heeft dertig Volvo FH-trekkers met ADR-uitrusting aangeschaft. Twintig daarvan zijn inmiddels afgeleverd, de overige tien volgen in de loop van 2018. De trekkers, die worden ingezet voor internationaal bulk- en tanktransport, zijn gebaseerd op het Light Concept van Volvo Trucks. Limpens is gespecialiseerd in het internationaal transport van poeders, granulaten, vloeistoffen en sinds dit jaar ook vloeibare gassen, met name voor de chemische industrie in West-Europa. De invoering van Euro VI was een aantal jaar geleden aanleiding voor Limpens om het destijds honderd eenheden tellen wagenpark versneld te vervangen.

Met de laatste levering van 42 nieuwe MAN’s ontving Wemmers Tanktransport uit Bleskensgraaf de honderdste MAN. Wemmers Tanktransport is sinds 1948 dé specialist in het vervoeren van vloeibare levensmiddelen. De onderneming beschikt over een groot aantal tankcontainers specifiek en uitsluitend geschikt voor levensmiddelen. Met haar intermodale netwerk bedient Wemmers landen als Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Engeland, Ierland, Noorwegen, Zweden en Finland. Andere bestemmingen zijn nog in ontwikkeling. De nieuwste serie MAN, van het type TGX 18.420 BLS XLX, wordt bij Wemmers ingezet voor het vervoeren van vloeibare levensmiddelen binnen Europa.

Edink Logistiek uit Kampen een nieuwe Iveco Stralis in de vaart genomen. De 420pk sterke trekker met hefbare en sturende voorloopas is de eerste Iveco in het wagenpark van het familiebedrijf uit Kampen. De eerste kilometers bevallen het bedrijf en de chauffeurs zelfs zo goed, dat een tweede Iveco Stralis reeds besteld is. Edink heeft veel ervaring in het uitvoeren van de meest uiteenlopende transportopdrachten in binnen- en buitenland. De Stralis zal voornamelijk ingezet worden voor het vervoeren van containers.

Jongeneel Transport in Valkenburg, Zuid-Holland, plaatste onlangs een order voor zestien nieuwe DAF XF 480 FT trekkers. De eerste zijn inmiddels afgeleverd. Het zijn light-uitvoeringen met de nodige hydrauliek en compressoren voor de tankopleggers. De nieuwe DAF XF’s voldoen aan de ADR-voorschriften voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, zoals CO2, LNG, propaan en stikstof. Het bedrijf heeft een wagenpark van 115 trekkende eenheden. De zestien nieuwe XF 480 FT-trekkers zijn gedeeltelijk ter vervanging en gedeeltelijk als uitbreiding van het wagenpark. De trekkers zijn aangepast voor tanktransport, in het bijzonder het vervoer van gassen. Jongeneel Transport is gespecialiseerd in het transport van CO2, cryogene gassen, LNG en vloeibare gassen en is daarnaast actief in het goederen- en kraantransport.

Op industrieterrein De Marne in Bolsward is de eerste paal geslagen van een nieuw kantoorgebouw met garage en wasstraat voor Fritom Holding, Melkweg|Fritom en Bidon|Fritom. Het huidige pand van Fritom Holding is verkocht aan haar buurman Hochwald Foods. Daarom keek Fritom uit naar nieuwe kantoorruimte. Melkweg|Fritom en Bidon|Fritom zijn gevestigd in het naast Fritom gelegen kantorengebouw en waren ook al enige tijd op zoek naar een andere locatie. Het besluit om voor de drie Fritombedrijven zelf nieuwbouw te gaan plegen was dan ook snel gemaakt. Verwachting is dat de bouw eind maart volgend jaar zal zijn afgerond. De Fritom Group bestaat uit zeven logistieke bedrijven in Nederland met in totaal tien vestigingen.