Royal IHC neemt een belang van 50% in Rotterdam Offshore Group (ROG), dat zich in de Waalhaven bezighoudt met verbouwingen en aanpassing van allerhande offshore-vaartuigen.


Door die overeenkomst krijgt IHC, dat vooral voor de bagger- en offshoremarkt werkt, toegang tot de 300 meter lange werkkade en de overige faciliteiten, waaronder een forse kraancapaciteit en opslagruimte voor werktuigen en onderdelen. Directeur Diederik van Rijn zegt dat er een groeiende behoefte is aan verbouwing van materieel dat in verband met de crisis in de markt is opgelegd.

Andersom zegt ROG-directeur Martin van Leest dat de samenwerking hem in staat stelt om nog complexere klussen aan te nemen en met IHC aan zogenoemde turnkey projecten samen te kunnen werken. Hoeveel IHC voor de participatie betaalt, is niet bekendgemaakt.

ROG heeft zijn locatie op Pier 4 van de Waalhaven dit jaar overigens fors uitgebreid. De kadelengte ging van 200 naar 320 meter en de terreinoppervlakte van 14.000 naar 21.700 vierkante meter. ROG kwam twee jaar geleden tot stand via een krachtenbundeling van Serdijn Ship Repair en Zwagerman Offshore Services.