Coolblue wil duizend extra bezorgers aannemen. Zo wil de online retailer nog meer witgoedleveringen zelf in handen nemen.


Vorig jaar werd CoolblueBezorgt gelanceerd. Met deze gratis bezorgservice kreeg de online retailer meer grip op de last mile delivery van haar grote pakketten. De service is populair: dit jaar kwamen er al 250 bezorgbanen bij. Maar dit is niet genoeg want het aantal bestellingen van grote pakketten blijft groeien. Het gaat hierbij niet alleen om wasmachines, drogers en koelkasten, maar ook bijvoorbeeld grote tv’s of inbouwapparatuur. Op dit moment levert Coolblue al het grootste deel van deze bestellingen zelf en rijden er al zo’n honderd blauwe busjes rond op de Nederlandse wegen.

Nieuwe bezorgers ontvangen naast een vast salaris regelmatig ‘confettidouches’. Coolblue zoekt bezorgers voor de regionale witgoeddepots in Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Amsterdam, Groningen en Apeldoorn.