Nieuwe vrachtwagens voor Baars, Remco Berkvens en Dijkstra AGF, Tielbeke houdt een inspiratiedag en LenGo Automotive Groep is DAF Dealer van het Jaar 2017. Lees het in de korte bedrijfsnieuwtjes.


Baars Transport uit Nieuwland nam recent acht nieuwe Scania’s in gebruik. Later dit jaar komen er nog drie. Baars rijdt onder meer voor de Slibverwerking Noord Brabant (SNB). De aanvoer van het slib gebeurt met kieptrailers vanuit het hele land. Baars kocht ook nog twee Scania R450 Topline 4×2 trekkers die internationaal worden ingezet. Deze trucks worden ingezet in de bulktransporten Benelux / Frankrijk en Duitsland. Daarnaast is nog een R450 Topline 4×2 met haakarmsysteem aangeschaft die voornamelijk nationaal zal gaan rijden. De laatste drie voertuigen worden medio maart afgeleverd.

Eigen rijder Remco Berkvens heeft zijn eerste eigen trekker aangeschaft. Berkvens richtte eind 2015 RM Tansport op, met Alphen aan de Maas als thuisbasis. Hij is gespecialiseerd in coil transport tussen Nederland-Duitsland. In eerste instantie startte hij met een huurcombinatie om het eigen bedrijf van de grond te krijgen. De keuze viel op Kässbohrer. Deze veelzijdige producent van onder andere schuifzeiltrailers biedt een kwalitatief programma aan coil opleggers.

De Jong Special Services uit Nieuw Vennep, transporteur van onder andere farmaceutische goederen en lid van Pharma Gateway Amsterdam Schiphol, heeft de Pharma-certificering IATA CEIV behaald. Het verkregen certificaat IATA CEIV ‘Centre of Excellence for Independant Validators’ is een erkenning voor de expertise van De Jong Special Services op farmaceutisch gebied door de International Air Transport Association (IATA). Het certificaat is ontstaan uit de noodzaak om op een goede wijze om te gaan met het vervoer van farmaceutische producten in de gehele luchtvrachtketen. De Jong Special Services werd opgericht in 1991 en houdt zich naast het transport en warehousing van farmaceutische goederen bezig met logistieke oplossingen voor tijd- en product kritische zendingen, veelal high-tech en spoed.

Vos in Deventer heeft fors geïnvesteerd in ruim driehonderd nieuwe boordcomputers. De meeste computers werden afgelopen weekend ingebouwd. Een gigantische klus, maar aangezien in het weekend de meeste trekkers ‘thuis’ zijn was dat een mooie gelegenheid. Naast het gebruiksgemak voor de chauffeurs zullen documenten na het leveren direct inzichtelijk zijn op de Webportal van Vos en zijn hierdoor dus gelijk voor de opdrachtgever inzichtelijk. Een mooie aanvulling aan het track en trace systeem. Vos is gespecialiseerd in transporten naar Scandinavië, Duitsland, Groot Brittannië de Benelux, Frankrijk en Roemenië.

LenGo Automotive Groep is uitgeroepen tot DAF Dealer van het Jaar 2017. Het is een internationaal in de bedrijfswagenbranche opererende organisatie met in Nederland twee actieve DAF dealerbedrijven: De Burgh in Eindhoven, Acht en Son en Van Hooft Bedrijfswagens in Den Bosch, Veghel en Boxtel. Een greep uit de kwalificaties: LenGo heeft een bovengemiddeld hoog marktaandeel met DAF in het eigen rayon, ze zijn innovatief, timmeren creatief aan de weg en hebben oog voor de toekomst.

Met de voltooiing van de nieuwbouw in zicht, organiseert Tielbeke zaterdag 4 maart een ‘Inspiratiedag’ in Lemelerveld voor alle geïnteresseerden. Naast het bekijken van de nieuwbouw biedt Tielbeke bezoekers een blik in de nabije toekomst van het beroepsgoederenvervoer zoals truckplatooning. Naast technologische ontwikkelingen is duurzame inzetbaarheid een belangrijk thema tijdens de Inspiratiedag.

Groentegroothandel Dijkstra AGF uit Drachten heeft onlangs een nieuwe Renault Trucks D en twee Renault Master koelwagens in gebruik genomen. Bijzonder is dat de volledig elektrische koelinstallaties worden aangedreven via zonne-energie. Dijkstra AGF brengt met in totaal vier Renault Trucks-bedrijfswagens klantbestellingen naar horeca en instellingen in Noord-Nederland, van de kop van Overijssel tot op de Waddeneilanden. Drie van de vier voertuigen in het wagenpark zijn onlangs vervangen door nieuwe modellen en voorzien van koelinstallaties die van stroom worden voorzien door zonnepanelen.