‘De nieuwe hal stelt ons in staat om onze logistieke processen te optimaliseren en de kwaliteit van de leveringen aan onze klanten verder te verbeteren’, stelt directeur aldus Hans van den Berg van Tata Steel in IJmuiden. Op dit moment vindt een deel van de opslag van rollen verzinkt staal plaats op externe locaties. Door een nieuwe hal te bouwen is externe opslag niet langer nodig. Daarmee neemt de kans op beschadigingen tijdens transport af en kan er efficiënter worden gewerkt.’

Tata Steel verdubbelt met de nieuwbouw tevens de opslagcapaciteit in IJmuiden naar 50 kiloton. In de loods, die in 2018 wordt opgeleverd, kunnen verder ook vrachtwagens en treinen direct worden geladen.

Tata Steel kondigde eerder dit jaar aan dat het de komende jaren honderden miljoenen euro’s investeert in zijn vestiging in IJmuiden. Volgens het staalconcern zijn de investeringen nodig om de concurrentiepositie van de fabriek te versterken. Het Indiase bedrijf is tegelijkertijd in gesprek met onder meer zijn Duitse branchegenoot ThyssenKrupp over mogelijke samenwerking. Vakbond FNV sprak onlangs de vrees uit dat daardoor duizenden arbeidsplaatsen op de tocht komen te staan. Het zou daarbij vooral gaan om administratieve banen.