Vopak gaat een nieuwe olieterminal ontwikkelen bij de Atlantische ingang van het Panamakanaal.


Het project in Bahia las Minas bij de haven van Cristóbal, waarvan de eerste fase voorziet in de bouw van 360.000 kubieke meter opslagcapaciteit, werd vijf jaar geleden al aangekondigd. De Panamese autoriteiten hebben de plannen op hoofdlijnen goedgekeurd, maar Vopak wacht nog op de benodigde bouwvergunningen. Het concern raamt de bouwperiode op twee jaar.

Daarnaast gaat de groep de opslagterminal van Refineria Panama in Bahia las Minas exploiteren. Die heeft een capaciteit van een half miljoen kubieke meter. Het complex is in handen van het Amerikaanse Chevron en voorziet een groot deel van Panama van brandstof. Ook die deal werd vijf jaar geleden al aangekondigd. Vopak verwacht het beheer nu binnenkort over te kunnen nemen.