Rotterdam . P&O Nedlloyd gaat op Canada een equipment imbalance surcharge van 250 Amerikaanse dollar invoeren. De toeslag wordt van kracht op 10 oktober.
P&O Nedlloyd volgt hiermee de conference op de oostkust van de VS, het Trans-Atlantic Conference Agreement, die al eerder een onbalans-toeslag invoerde.
De conference op Canada, waarvan P&O Nedlloyd geen lid is, berekent deze toeslag alleen als het om Amerikaanse lading gaat die via Montreal wordt aangevoerd.
P. Bredius, senior vice president Transatlantic Trades van P&O Nedlloyd, vindt de trade op Canada echter vergelijkbaar met die op de VS.
,,We verkeren in een vergelijkbare situatie: met een sterke vraag uit Canada en de Amerikaanse Midwest naar equipment en veel minder retourlading, waardoor we met onvoorziene en hoge repositioneringskosten worden geconfronteerd. We willen deze extra kosten via deze toeslag compenseren.’’
P&O Nedlloyd verhoogt per 1 september overigens ook de vrachtprijzen op Canada: met 120 dollar per 20-voets container en 150 dollar per 40-voeter.