Breda . De rechtbank in Breda heeft in kort geding een ex-werknemer van Cargo Tank Worldwide Services in Moerdijk, 20.000 gulden achterstallig salaris toegewezen. De rechter doet echter nog geen uitspraak over de rechtmatigheid van de vordering van de ex-werknemer die sinds juli op straat staat. Daarvoor is volgens de rechtbank de zaak te complex.
De vordering bedraagt 70.000 gulden aan achterstallig salaris, plus toeslagen, geleden schade en advocaatkosten. De ex-werknemer vindt dat het bedrijf Cargo Tank, dochter van Gentenaar, hem op onrechtmatige wijze aan de kant heeft gezet. De ex-werknemer vertegenwoordigde voor Cargo Tank de zakelijke belangen in Singapore tegen een salaris, verhuiskosten, huisvesting, ziektekosten en een onkostenvergoeding.
Cargo Tank besloot de vertegenwoordiging in verband met de crisis in Azië al na een jaar te sluiten. De ex-werknemer wilde echter niet terug naar Nederland omdat hem daar ontslag zou wachten. Pogingen van Cargo Tank om hem onder te brengen bij Barwil Freight & Logistics faalden. Barwil ontsloeg de ex-werknemer van Cargo Tank na drie maanden nadat toegezegde volumes van Cargo Tank uitbleven.