Eindhoven . Paccar, de Amerikaanse moedermaatschappij van DAF Trucks, heeft de detailhandel in universele auto-onderdelen en accessoires voor 143,2 miljoen dollar (300 miljoen gulden) verkocht aan CSK Auto Inc.
De opbrengst wordt gebruikt voor versnelde introductie van nieuwe truckontwerpen, zo heeft Paccar-topman M.C. Piggot meegedeeld. Ook wordt de financiële dienstverlening in Noord-Amerika en Europa uitgebreid.
Paccar, met merken als Kenworth, Peterbilt, DAF en Foden, maakte vorig jaar ruim 105.000 wagens.

In de eerste helft van dit jaar boekte het bedrijf een omzet van 4,2 miljard dollar, waarop 259 miljoen dollar winst werd behaald.
De financieringsmaatschappij Paccar Financial heeft ruim 90.000 vrachtwagens in portefeuille en ontwikkelt nieuwe programma’s voor de truckfinanciering.