Rotterdam . Chauffeur Jan Bos van Christian Salvesen is sinds gisteren een Nederlandse Ridder van de Weg. Hij ontving een gouden onderscheiding voor tien jaar aaneengesloten schadevrij rijden. Pascal de Ruyver kreeg een zilveren Ridder van de Weg-onderscheiding voor vijf jaar schadevrij rijden.
De twee chauffeurs werden gisteren bij Hazeldonk voor een routinecontrole door politiemotoren van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en van de Belgische Rijkswacht van de weg gehaald. Tijdens de controles landde een helikopter, met daarin hoofdcommissaris J.E. de Wijs, korpschef van het KLPD, en kolonel J. Demessemakers, groepscommandant van Antwerpen. Zij gingen daarna over tot het uitreiken van de onderscheidingen aan beide chauffeurs. Het uitreiken van de onderscheidingen is een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM Verzekeringen.

De Nederlandse Ridder van de Weg Jan Bos.