De nieuwe stuwadoor is een 50/50 joint-venture van Cornelder Holding BV in Rotterdam en het Verenigd Cargadoorskantoor (VCK) BV in Amsterdam. Westport Terminals Amsterdam komt onder leiding van H. Brink, die directeur was van C. Scheuer.
De Deep Sea Terminal was de stukgoedpoot van VCK Havenbedrijf. De Scandia-terminal van dit bedrijf, gespecialiseerd in ro/ro en papier, blijft buiten de samenwerking.
De hoofdlokatie van Westport Terminals Amsterdam wordt de Vlothaven, de oude vestiging van de Deep Sea Terminal. De andere lokatie, in het oostelijk havengebied, gaat op termijn dicht. Amsterdam heeft voor dit gebied plannen voor stadsontwikkeling.
Westport Terminals Amsterdam telt, inclusief de SHB-garantie, ongeveer 160 werknemers. De opslagcapaciteit bedraagt ongeveer 100.000 vierkante meter. Aan de Vlothaven kan het bedrijf schepen met een diepgang 12,5 meter ontvangen. Het bedrijf zal zich bezighouden met de overslag van cacao, ro/ro-lading, hout, graniet, algemeen stukgoed en containers.