De samenwerking van Netrail met de SCT, de commerciele poot van de grootste Nederlandse wegvervoersorganisatie NOB, brengt Netrail regelrecht in het vaarwater van Trailstar. Van Trailstar is voorzitter J.F. Jonker van de andere wegvervoersorganisatie, KNV, commissaris. Het is ons duidelijk dat er aan samenwerking tussen de gecombineerde vervoerders van Nederland nogal wat haken en ogen zitten. Misschien zien we de tweedracht tussen NOB en KNV zelfs weerspiegeld in de verschillen tussen Netrail en Trailstar. Netrail heeft rekening te houden met zijn afhankelijkheid van de railvervoerders, met name

ercontainer. Trailstar’s onvermoeibare directeur Teun Mur moet opboksen tegen een achterban die er veelal de voorkeur aan geeft de trailers zelf, over de weg, te vervoeren.

Kortom, problemen genoeg. Maar zou het nu niet mogelijk zijn eindelijk, voordat alle moeite en geld van ruim 25 jaar verspild, de krachten te bundelen en in het gecombineerde weg-railvervoer een vruchtbare combinatie tot stand te brengen? Concurreren zit de vervoerder in het bloed, gelukkig maar, soms echter is de tijd rijp voor samenwerking.

A.M.S.