De voornaamste reden voor de naamswijziging is de steeds belangrijker positie van het bedrijf op internationala markten. Hier bleek in toenemende mate het woord ‘magazijn’ in de naam tot verwarring te leiden bij de buitenlandse relaties.
Voor de Nederlandse markt dekt de huidige naam slechts een deel van het brede produktenpakket. Want behalve magazijnen en logistieke systemen richt Bruynzeel Storage Systems sinds zijn oprichting tevens archieven, bibliotheken, kantoren en winkels in.
Met Olivetti sloot Bruynzeel Storage Systems onlangs een contract af voor het agentschap van Monta-Mobil verrijdbare archiefsystemen in Italie.
Bruynzeel Storage Systems heeft in Belgie, Groot-Brittannie en Duitsland eigen verkooporganisaties. In Frankrijk, Spanje, Portugal, de Scandinavische landen en de USA levert het bedrijf via agenten. De verkoop naar de overige landen van de wereld wordt door de eigen exportafdeling verzorgd.
Bruynzeel Storage Systems realiseert op dit moment grote projecten in binnen- en buitenland. Hieronder zijn het miljoenenproject van de New British Library in Londen, de Nationale Bibliotheken in Zagreb en Wenen, de archieven voor het Zweedse Malmo-Energi AB en Centraal Beheer in Apeldoorn en de magazijnen van de Katholieke Universiteit in Leuven en Rucanor BV in Nieuwerkerk aan de IJssel.