Oorspronkelijk had Gelders Spetra Shipping pas eind 1992 de bouwopdracht willen geven maar doordat de activiteiten sneller groeiden dan voorzien, is het besluit tot uitbreiding versneld. De nieuwe loods zal worden gebruikt voor fysieke distributie, waarbij een barcode-systeem wordt ingezet. Daarbij gaat het volgens een woordvoerder van het bedrijf vooral om goederen die vanuit het Verre Oosten worden aangevoerd en die vanuit Hoogvliet over heel Europa, maar ook naar de Verenigde Staten worden doorgevoerd.
Gelders Spetra Shipping is gespecialiseerd in containergroupage en treedt ook op als NVOCC. Bij die laatste activiteiten richt het bedrijf zich vooral op het Midden- en Verre Oosten, de VS, Canada en Polynesie.
De nieuwe loods, met een vloerbelasting van 2.500 kg per vierkante meter, wordt gebouwd door Ballast Nedam Uitiliteitsbouw. Deze zal ook het bestaande buitenterrein renoveren. Hier zal gebruik worden gemaakt van laad- en loskuilen, alsmede elektrisch hydraulisch verstelbare laadbruggen en toebehoren.