De bladstille Amsterdamse effectenbeurs moest daarbij nog de zware koersval van het Haagse handelshuis Borsumij Wehry verwerken. Dit fonds moest maar liefst 17,7 procent als reactie op de vrijdag nabeurs gepresenteerde halfjaarcijfers. Over de eerste zes maanden halveerde de winst van Borsumij tot fl 9,9 miljoen. Voor geheel 1991 rekent de onderneming zelfs op een winstdaling van 70 procent. Dit feit zette de rest van de markt extra onder druk.
Bij de transport- en opslagwaarden moest vooral Nedlloyd het ontgelden met een verlies van per saldo tachtig cent op fl 55,60. Van Ommeren- Ceteco gaf twee kwartjes prijs op fl 43, terwijl KLM op fl 29,20 twee dubbeltjes inleverde op fl 29,20. Pakhoed was dertig cent lager op fl 42,50. In Brussel moest CMB op de contantmarkt ook iets terug op BEF 24.375. Op de lokale markt in Amsterdam werd Frans Maas vijftig cent goedkoper op fl 79. HES Beheer reageerde niet meer op het vastgelopen fusieoverleg met Interstevedoring.
De stemmingsindices moesten dan ook verder terrein prijsgeven. De transportindex leed met 0,90 het zwaarste verlies en belandde op 92,20. De algemene index was 0,70 lager op 90,70 en de industrie-index 0,40 op 103,30.
De dollar ging op de Europse markten ruim een cent lager van start. In Amsterdam lag de koers om 10.00 uur op fl 1,8930 na een slotkoers van fl 1,9050 eind vorige week. Vrijdagavond was de koers in New York al iets lager en maandag zette de koersdaling in het Verre Oosten door. De handel mist duidelijk een houvast. Later op de dag zakte de munt verder weg. Bij sluiting van de handel werd een middenkoers opgegeven van fl 1,8850, terwijl een infokoers gold van fl 1,8865.