“Dit resultaat is nog maar gebaseerd op een eerste ruwe telling” , zegt D. Van Hecken, directeur van STI-Vakbeurzen. “Als wij zeggen ‘27.000’, dan is dat zelfs maar een minimum, want zo’n tien procent van de mensen slaagt er altijd in om op een of andere slinkse manier binnen te glippen.” De absolute recorddag was vrijdag, toen er 10.000 bezoekers werden geteld. De beurs begon vorige week dinsdag aarzelend met 3.000 belangstellenden. Op woensdag werd al het dubbele aantal genoteerd en op donderdag kwamen er 8.000 mensen over de vloer.

In 1989 werd het aantal professionele bezoekers geschat op 15.000. Volgens Van Hecken heeft het bezoekersaantal van de voorbije beurs de verwachtingen overtroffen. “Wij hadden dit jaar gerekend op 20.000 professionele bezoekers. Twee jaar geleden hadden we ook 20.000 bezoekers, maar toen mocht op zaterdag ook het grote publiek een bezoek brengen aan de beurs. Deze publieksdag is vanaf de jongste editie echter afgeschaft.”

Volgens Van Hecken is het nog te vroeg om de resultaten meer gedetailleerd te evalueren. “We weten dus nog niet hoe groot het aandeel was van de buitenlandse bezoekers. Toch zou je kunnen stellen dat een op de drie mensen die in de Antwerpse haven hun brood verdienen, naar Transcaldia is geweest.” Volgens Dirk Van Hecken zijn de bedrijven erg ruim geweest wat hun mailing betreft.