De vervoerder heeft tot de opening van een eigen kantoor besloten wegens de toenemende werkzaamheden op Athene. Voorheen deed de vervoerder zaken met de Griekse agent Partner Trans.
De samenwerking met de Griekse agent beviel niet. “We menen dat we een betere dienstverlening kunnen bieden als we alles zelf in de hand hebben” , stelt hoofd planning J. Stolze van C. van Heezik. “Bovendien heerst daar een heel andere mentaliteit. Je moet die mensen steeds achter de broek zitten, anders komt er niets van terecht.”
In de eigen vestiging gaan per 1 september twee Nederlandse medewerkers aan de slag die al enkele jaren in Griekenland in de transportwereld werkzaam zijn. Het nieuwe kantoor geeft het Nederlandse transportbedrijf onder meer de mogelijkheid zelf in te klaren op Menidi en Piraeus. De opslagcapaciteit beslaat ongeveer honderd vierkante meter. C. van Heezik werkt al zo’n tien jaar op Griekenland en heeft in totaal op Zuid-Oost- Europa ongeveer vijfendertig trucks rijden, behalve op Griekenland ook op Hongarije en Joegoslavie.
Daarbij gaat het met name om geklimatiseerde exportlading als planten, zuivelprodukten, diepvriesartikelen, maar ook om bij voorbeeld droog stukgoed. Voor de retourlading blijkt het wat lastiger in Griekenland klanten te vinden. Mede door de lage tarieven in het Zuideuropese land is het soms gunstiger en voordeliger om de retourlading in Joegoslavie op te halen. In dat land hoeft dan bovendien geen transitobelasting te worden betaald.
De transportgroep Van Heezik nam in 1989 de koel- en vriesdistributeur Bon Cool Care (BCC) over in Beuningen. Sinds die tijd is het bedrijf verder gedaan onder de naam Cool Care. Daarmee beschikt Van Heezik over een fijnmazig distributienetwerk in de Benelux. BCC deed en doet evenals Van Heezik onder meer de verladers Albert Heijn en Edah binnen. Voorts is Van Heezik partner in IDS (International Distribution System), een samenwerkingsverband van elf middelgrote Nederlandse vervoerders.
Het bedrijf beschikt inmiddels in Nederland over vijf vestigingen, in Maarssen (waar het hoofdkantoor zich bevindt), twee in Rotterdam (Van Heezik en N.W. Hoogenboom Transportbedrijf), Beuningen en Utrecht. In totaal werken er 250 personeelsleden. Het wagenpark bestaat uit circa honderdenvijftig vrachtwagens. Ook heeft Van Heezik ongeveer 40.000 vierkante meter opslagruimte, waarvan 5.000 geconditioneerd.