De beurs vertoonde opnieuw een uiterst ongeanimeerd beeld, in overeenstemming met de andere Europese beurzen. Ook van Wall Street ging geen steun uit. Donderdag was New York wat lager gesloten en bij de opening vrijdag was de markt slechts miniem hoger. Dat ondanks het feit dat de sterke stijging van de leading indicator uiterst positief werd beoordeeld, vooral ook omdat het cijfer over juni iets naar boven was bijgesteld.
Bij de transport- en opslagwaarden kon Pakhoed zich nu enigszins herstellen van de forse koersafbraak eerder in de week. De notering trok nu zeventig cent aan tot fl 43,50. Verder ging KLM een dubbeltje omhoog tot fl 30,60. Van Ommeren-Ceteco moest evenwel een flinke veer laten en was ex-interimdividend van twee kwartjes fl 1,20 lager op fl 44,80. Nedlloyd zakte zeventig cent tot fl 56,50. Op de lokale markt liep Frans Maas een gulden op tot fl 75, terwijl HES Beheer op de parallelmarkt pas op de plaats maakte op fl 41,80.
De stemmingsindex ging al met al nog eens 0,50 terug tot 95,20. De algemene index was 0,10 lager op 91,20, de index vooor industriefondsen 0,30 op 103,00.
De Amerikaanse dollar kon op de Europese wisselmarkten aantrekken, nadat de positie van de munt donderdagavond in New York al iets verbeterde onder invloed van omvangrijke aankopen vanuit Zwitserland. Ook zou een grote belegger uit het Midden-Oosten veel dollars hebben gekocht in ruil voor Duitse marken. Per saldo sloot de dollar op fl 1,9700, bijna twee cent hoger dan donderdag.
De goudprijs zakte onder de belangrijk geachte 350-dollargrens. In Zurich opende de handel met een prijs van 348,60 dollar per ounce (31,1 gram). De slotprijs van donderdag bedroeg 351,80 dollar per ounce.