De groep, die sinds kort een aantal belangrijke overslagbedrijven in Gent overkoepelt, heeft besloten om in de Gentse haven een nieuwe fruitterminal te bouwen. De terminal wordt uitgerust met drie palletbruggen, een loods voor fruitbehandeling met geintegreerde palletiseermachines, twee koelcellen en een loods voor algemene behandeling.
De groep heeft bij het Gentse havenbedrijf en het Stadsbestuur een aanvraag ingediend voor een lokatie aan het Texaco-dok. Te verwachten valt dat het havenbestuur wel zal instemmen aangezien de terminal wordt vernoemd naar directeur-generaal kapitein Andre De Wilde: Andrew’s Fruit Wharf. De totale investering bedraagt bijna een half miljard frank en de jaarlijkse overslagcapaciteit zal zo’n 400.000 bedragen.
Volgens De Wilde is er al een contract gesloten voor de aanvoer van 150.000 ton bananen per jaar. Het zou gaan om een nieuwe trafiek uit Brazilie, die daarmee inspeelt op de verwachte vraagexplosie naar bananen. Verwacht wordt dat de bananenconsumptie in Oost-Europa sterk zal groeien naar het Westerse niveau. Zo eet een Westduitser nu gemiddeld acht kilo bananen per jaar tegen slechts zeven ons voor een Oostduitser. Volgens Dewilde kan Gent de komende jaren uitgroeien tot de haven voor Braziliaanse lading bij uitstek. Behalve bananen zal de terminal ook onder meer appelen en kiwi’s gaan behandelen. Het eerste schip wordt medio volgend jaar verwacht.