Dat kwam vooral door het feit dat de koers van Nedlloyd, het meest verhandelde fonds in deze sector, in de middaguren zowat een daalder daalde naar fl 59,30. De slotkoers van dinsdag was fl 60,- geweest en rond tweeen woensdag noteerde Nedlloyd nog zeven dubbeltjes daarboven.
De transport- en opslagsector sloot verdeeld. Tot de klimmers behoorde gisteren Internatio-Muller. De belegger heeft kennelijk het afketsen van de fusie met Hagemeyer nu wel verwerkt en telde uiteindelijk een gulden meer neer voor I-M op een slot van fl 71,50. Pakhoed brokkelde vijftig cent af, Van Ommeren Ceteco werd twee dubbeltjes beter verhandeld. Frans Maas werd vijftig cent duurder. Opnieuw een forse koersval vertoonde Air Holland. Het fonds verloor fl 1,70 op een slot van zeven gulden.
De hele beurs lag er niet al te beroerd bij. Voor het eerst sinds vele weken was sprake van een behoorlijke omzet: zowat fl 560 miljoen dubbelgeteld, wat voor de zomermaanden aanvaardbaar kan worden genoemd. Zo’n veertig procent van de aandelen steeg in koers, terwijl 21,3 procent in waarde inboette. De stemmingsindex algemeen moest tweetiende punt terug. Die daling viel alleszins mee als wordt bedacht dat het meeste binnenlandse nieuws weinig opwekkend was: deprimerende geluiden van de kant van Hoogovens, nogal magere cijfers van Fokker.
De Amerikaanse dollar steeg in Amsterdam een dikke cent tot zowat fl 1,96, hoewel toch steeds duidelijker wordt dat de Duitse rente morgen door de bankraad van de Bundesbank een procent zal worden verhoogd. Vermoedelijk heeft de handel die Duitse rentestijging, waarvan enige weken geleden al sprake was, allang verwerkt.