Op de ro/ro-dienst die een driewekelijkse frequentie krijgt, zal de ‘Nikolay Vilkov’ worden ingezet. Het schip zal in Europa Antwerpen en Rotterdam aandoen en in West-Afrika Banjul in Gambia en Dakar in Senegal.
Volgens een woordvoerder van Van Uden Maritime BV, die in Nederland als agent zal optreden voor de nieuwe dienst, was met name de toename van ro/ro-verschepingen naar Banjul reden om deze nieuwe dienst op te zetten. “Op de schepen van de Vanuden Africa Line kunnen we wel ro/ro- lading meenemen, maar slechts in beperkte mate.”
Het inzetten van een ro/ro-schip stelt de Nederlandse rederij in staat de huidige aanloop van Banjul met de multipurpose-schepen te schrappen. Daardoor kunnen twee nieuwe havens in het vaarschema van de Vanuden Africa Line worden opgenomen: Lome en Cotonou. Het vaarschema wordt dan als volgt: Dakar, Abidjan, Tema, Lome, Cotonou, Douala.
De eerste afvaart op de nieuwe ro/ro-dienst uit Antwerpen, waar Teamwork Agencies NV tot agent is benoemd, vindt plaats op 18 september. Op 19 september vertrekt de ‘Nikolay Vilkov’ uit Rotterdam. De transittijd bedraagt volgens de woordvoerder naar Banjul acht en naar Dakar negen dagen.