De Mars-Groep, producent van levensmiddelen en dierenvoedsel, gaat het logistieke centrum gebruiken voor het noordwesten van Europa: de Benelux, Frankrijk (tot Parijs) en het noorden van Duitsland. Het gaat dan om een gebied met 60 miljoen potentiele consumenten.
De distributie voor deze landen gebeurt nu nog decentraal, dus uit verschillende Mars-fabrieken in heel Europa. Na 1993 verwacht Mars echter in het Europa-zonder-grenzen veel minder grensbelemmeringen en problemen met transport naar Nederland. De accommodatie zal begin 1993 operationeel zijn, krijgt een opslagcapaciteit van 60.000 pallets en zal per jaar naar verwachting een miljoen pallets verwerken. “Daarmee wordt het” , aldus directeur P. van der Heijden, “een van de grootste logistieke centra van Europa” . De exacte locatie is overigens nog niet bekend. Met verschillende bestuurders in de regio is dit nog een punt van discussie.
Van der Heijden, sinds vorig jaar voor zeventig procent in handen van het Australische concern Mayne Nickless, voorziet een gunstige ontwikkeling van de werkgelegenheid. “Wij denken aan circa 150 nieuwe arbeidsplaatsen.” Bij de logistieke dienstverlener werken momenteel 350 mensen. Het bedrijf heeft honderd eigen wagens rijden en beschikt over 100.000 vierkante meter opslagruimte. Ook de vestiging in het Belgische Olen (35 medewerkers) krijgt een extra impuls. Van der Heijden: “De vestiging Belgie willen we als platform voor de Belgische markt gebruiken.”