Normaal lopen er per dag in Zwolle 56 nieuwe Scania’s van de band. Maandag kwam men niet verder dan de helft van dat aantal. Volgens een woordvoerder in Zwolle behoort het geavanceerde automatiseringssysteem ervoor te zorgen dat alle onderdelen van de vrachtwagen op het juiste moment en op de goede plaats in de produktielijn zijn. Het computersysteem kon het tempo echter niet bijbenen. Dagelijks wordt er in Zwolle 400 ton goederen aangevoerd die volledig automatisch worden verwerkt.

De fout in de software zorgde ervoor dat de computer steeds langzamer begon te draaien. Er is koortsachtig gewerkt de problemen te verhelpen. Volgens de zegsman behoren de moeilijkheden nu tot het verleden. “In de loop van deze week is de produktie weer langzaam opgevoerd. Wij verwachten de achterstand in het aantal te produceren vrachauto’s de komende tijd weer in te halen.”

– Het nieuwe Scania-distributiecentrum in Zwolle, dat deze week te maken kreeg met ernstige storingen in de automatisering.