De vrachtwagenchauffeurs kregen wel boetes van 75 en 100 gulden voor te hard rijden en 750 gulden voor het niet op tijd kunnen stoppen. Verder werd hen een voorwaardelijke rij-ontzegging opgelegd van drie maanden, met een proeftijd van twee jaar. Rechtbankvoorzitter mr P. Paalvast memoreerde dat de chauffeurs die dag in de stralende zon hadden gereden. Van het ene op het andere moment reden ze een dichte deken van mist in.
De rechtbank verweet de chauffeurs wel te weinig afstand te hebben bewaard. Ze reden bovendien te hard: 83 tot 95 kilometer per uur. De snelheidsovertredingen konden worden vastgesteld aan de hand van de tachograafschijven. Ter hoogte van het wegrestaurent Princeville kwamen op 6 november vorig jaar acht mensen om het leven en raakten 22 mensen gewond.
De officier van justitie had boetes geeist van 1500 tot 2000 gulden en rij-ontzeggingen van een en twee jaar. Twee vrachtwagenchauffeurs die op 23 augustus vorig jaar op de Maasroute (A59) bij knooppunt Zonzeel betrokken raakten bij een mistongeluk werden gistermorgen eveneens vrijgesproken van het verkeersmisdrijf volgens artikel 36 van de Wegenverkeerswet.
De officier had hen schuld verweten aan de dood van een passagier in een personenauto. In eerste instantie reed een chauffeur uit Waalwijk tegen de personenauto, waarna de chauffeur uit Zuilichem tegen de truck van de Waalwijker aanreed. Daardoor werd de personenauto verder ingedrukt. Volgens de Bredase rechtbank is niet komen vast te staan of de dood van het slachtoffer door de eerste of de tweede klap is veroorzaakt. De chauffeurs kregen wel een boete van 750 gulden voor onvoldoende afstand bewaren, en een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden. Bij het ongeval op de A59 vorig jaar september vielen twee doden en raakten 31 weggebruikers gewond.