Nederlandse bedrijven investeerden in 1990 734 miljoen dollar in Japan. Daarmee kwam Nederland ver voor op Duitsland, dat met 259 miljoen dollar op de tweede plaats kwam. Zwitserse bedrijven gaven 142 miljoen dollar uit.
Japanse bedrijven investeerden 2,7 miljard dollar in Nederland, 40 procent minder dan de 4,5 miljard dollar van 1989. Groot-Brittannie bleef het favoriete land van de Japanners. De investeringen namen daar toe van 5,2 miljard tot 6,8 miljard dollar. Op de derde en vierde plaats kwamen Frankrijk en Duitsland.
Ruim een kwart van de buitenlandse investeringen van Japan kwam vorig ovendien

r in Europa terecht. Daarmee werd Europa belangrijker, want het marktaandeel was een jaar eerder nog 21,9 procent. De investeringsbalans bleef echter ongelijk. Japan investeerde tien keer zoveel in Europa dan Europese bedrijven in Japan: 14,3 miljard tegen 1,4 miljard dollar. De totale Japanse investeringen in Europa belopen 59,3 miljard, terwijl Europese bedrijven een kapitaal van vijf miljard dollar in Japan hebben opgebouwd.